Nyhedsbrev
Vaccination

Et lille stik gør en stor forskel!

Vi tilbyder vaccination mod influenza og covid-19. Vi vaccinerer hverdage fra 10-17 og lørdage fra 9.30 til 13.30.

Der er få tider til bestilling på vacciner.dk, men man kan også bare komme herned, og trække et vaccinenummer, som i kender det fra de foregående år. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at følgende personer bliver vaccineret gratis mod influenza og covid-19:

Personer på 65 år og derover

Personer under 65 år med kronisk sygdom, herunder:

  • Personer med kroniske lungesygdomme
  • Personer med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blodtryk)
  • Personer med diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
  • Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt, fx personer med immunglobulindefekter, organ- eller stamcelletransplantation, kræft i behandling med kemoterapi eller personer i anden immundæmpende behandling
  • Personer med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  • Personer med kronisk lever- eller nyresygdom
  • Personer med andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko, fx personer med alvorlig reumatologisk sygdom, alvorlig neurologisk sygdom, korttarmssyndrom

Personer med svær overvægt (BMI>35)

 

Personer med andre alvorlige sygdomme eller tilstande, som medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko, fx personer med svær psykisk lidelse, Downs syndrom eller svært misbrug.

 

Gravide i 2. eller 3. trimester

 

Personer i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet immundefekt eller børn i øget risiko for alvorlig influenza eller covid-19

 

Førtidspensionister samt børn i alderen 2-6 år bliver desuden tilbudt gratis vaccination mod influenza.

Det er muligt selv at betale for at blive vaccineret, hvis man ikke er den del af risikoprogrammet. Influenzavaccinen koster 215 kr. og Covid-19 vaccinen koster 849 kr. Danmark giver 50 % i tilskud. 

Øvrige vacciner


På Birkerød Apotek tilbyder vi også vaccination mod difteri og stivkrampe, TBE, helvedesild og HPV til selvbetalere og firmaaftaler. Hvis I er flere, der skal have vaccinen på én gang bedes I kontakte os, så vi er sikre på at have alle vacciner til jer, når I kommer.

DiTeBooster tilbydes mod difteri og stivkrampe til voksne og unge over 15 år. Den gives alene som revaccination for at bibeholde beskyttelse. Det skal være mere end 10 år siden, man sidst har fået vaccinen.

Shingrix tilbydes mod helvedesild til voksne over 50 år og voksne mellem 18-49, som har svækket immunforsvar grundet medicin eller sygdom. Gives kun, hvis man tidligere har haft Skoldkopper/Helvedesild.

Ticovac og Ticovac Junior gives mod TBE (flåtbåren hjernehindebetændelse) og tilbydes hhv. voksne over 16 år og børn fra 9-15 år.

HPV tilbydes voksne og unge over 15 år. 

Børn i alderen 15-18 år kan få vaccinen gratis ved egen læge, som en del af børnevaccinationsprogrammet. Bemærk at drenge fra årgang 2005 ikke er inkluderet i ordningen. og kan dermed ikke vaccineres gratis hos egen læge. 

"Vaccination tilbydes i samarbejde med Medicals ApS, som er lægefaglig ansvarlig for vaccinationerne."

Dine oplysninger