Nyhedsbrev
Test dig selv

Quicktest

Quicktest tilbyder sikre og enkle hjemmetests, der kan afsløre nogle af de mest almindeligt forekomne sygedomme. Quicktest er CE-godkendt.

Du kan læse mere om, Quicktest fungerer og se, hvor let det er at lave testen her

 

Quicktest Borrelia

Selvtesten er en engangstest, som identificerer om der er antistof (IgM immunoglobulin M) i blodet. I tilfælde af infektion frigør kroppens immunsystem antistof for at bekæmpe Borrelia bacterium, som kan identificeres 2-4 uger efter et flåtbid. Normalt behandles borrelia infektion med antibiotika.


Quicktest Jernmangel

Anæmi på grund af jernmangel er almindeligt. Anæmi er specielt almindeligt hos kvinder, som stadig har menstruation. Anæmi på grund af jernmangel kan imidlertid forekomme i alle aldre og køn. Almindelige symptomer inkluderer bleghed, træthed, hovedpine, hjertebanken eller overfladisk respiration. Symptomerne kommer ofte gradvis og kan derfor være vanskelige at opdage. Derfor er det vigtigt at kontrollere, om jernniveauet er tilstrækkeligt. Jernmangel opstår, når der ikke findes tilstrækkeligt med røde blodlegemer. Mangel på jern er almindeligt under svangerskabet, forkert diæt, blodtab ved f.eks. mavesår og påvirker den almene sundhed. Denne test for jernmangel angiver, om man har jernmangel.

Apoteket anbefaler, at man tager kontakt til lægen, hvis jernniveauet er for lavt.


Quicktest Gluten intolerance

Selvtesten er en engangstest, som identificerer, om der er antistof (Transglutaminase) i blodet. Sygdommen glutenintolerans (Cøliaki) er en kronisk autoimmun lidelse, der påvirker tyndtarmen, som kan forekomme hos genetisk prædisponerede mennesker. Det skyldes intolerance overfor indtagelse af gluten, som er forskellige proteiner, der findes i hvede, byg og rug. Det regnes for at påvirke 1% af menneskeheden på verdensplan. Typiske symptomer er kronisk diarré, mavesmerter, oppustet, vægttab, men også anæmi, osteoporose, ekstrem træthed og desuden forsinket udvikling hos børn. På nuværende tidspunkt er den eneste behandling for glutenintolerance, når diagnosen er stillet, en streng livslang glutenfri diæt.

Apoteket anbefaler, at man tager kontakt til lægen, hvis testen indikerer glutenintolerance.


Quicktest Klimakterietest

Testen er en selvtest, som opdager forhøjede FSH-niveauer. Testen måler mængden af det follikelstimulerende hormon (FSH) i kvindens urin. Det follikelstimulerende hormon (FSH) er et hormon, som øges i overgangsalderen. Quicktest Klimakterietest kan opdage tilstedeværelse af FSH i urin, så snart koncentrationen når op på 25 mIU / mL og over.


Quicktest Skjoldbruskkirtel


Testen er en selvtest, som reagerer ved underaktiv skjoldbruskkirtel

Forstyrrelser i skjoldbruskkirtlen er en almindelig tilstand, særligt hos kvinder. Antallet, som berøres af en under aktiv skjoldbruskkirtel (hypothyroidisme), øges. Symptomer på underaktive skjoldbruskkirtler inkluderer træthed, svaghed, vægtøgning, tør hud, dårlig hårkvalitet, glemsomhed, depression, kuldskærhed, forstoppelse og uregelmæssige menstruationsperioder. Thyroid Stimulating Hormone (TSH), som udskilles gennem hypofysen, regulerer aktiviteten i skjoldbruskkirtlen. En forøget mængde TSH indikerer en underaktiv skjoldbruskkirtel, som denne test indikerer. Denne test er en immundiagnostisk test, som opdager forhøjede niveauer af TSH gennem en blodprøve, der tages ved et stik i fingeren.


Quicktest Allergi

Quicktest Allergi er en selvtest, der detekerer forhøjet niveau af allergi-markører (immunglobulin E, IIgE) i blodet.

Quicktest CRP

Koncentrationen af CRP stiger som følge af infektion, og derfor kan testen indikere bakteriel infektion og inflammatoriske tilstande. Testen kan anvendes i forbindelse med pludseligt opstået ubehag som rødme, varme, hævelser, feber og hovedpine.

Quicktest D-vitamin

Quicktest D-vitamin er en selvtest, der detekterer mangel på D-vitamin. Du får dit testsvar på 10 minutter.

Quicktest Halsbetændelse

Quicktest Halsbetændelse er en selvtest, du kan tage hjemme, som påviser eventuel gruppe A-streptokokker (bakterier) ved halsinfektion.

Dine oplysninger